Eroare
  • Eroare la încărcarea datelor.
Primul centru social-cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor situat în afara Capitalei
Joi, 02 Iulie 2009 01:52

SfintireL

a iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sâmbătă 27 septembrie 2008, a fost inaugurat, în incinta Mânăstirii Cernica de lângă Bucureşti, veche vatră monahală şi culturală a ţării noastre, primul centru social-cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor situat în afara Capitalei, sub denumirea de Centrul social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica“. Sfinţirea acestui obiectiv a fost primul eveniment dintre cele dedicate împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a Mănăstirii Cernica.

Citeşte mai mult...
 
Istoric
Joi, 02 Iulie 2009 01:39

Sala de conferinte

L

a iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, potrivit hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial din data de 20.05.2008 şi Înaltei rezoluţii de pe temei nr. 7567/2008, s-a aprobat înfiinţarea Centrului social-cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”.
Urmare a Înaltei rezoluţii de pe temei nr. 3638/2008, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat numirea în funcţia de inspector cu atribuţii de director-operativ a P.C. Părinte Ierod. Gamaliel Sima, la data de 6 mai 2008.

Citeşte mai mult...
 
Statutul centrului
Joi, 02 Iulie 2009 01:42

Capitolul I: Denumirea, sediul şi forma juridică

Art. 1: Obiectivul se numeşte Centrul Social – Cultural „ Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” şi este situat în incinta Mânăstirii Cernica din comuna Cernica, judeţul Ilfov.

Art. 2: Centrul Social – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” este organizat ca subunitate a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fără personalitate juridică, non profit, desfăşurându-şi activitatea pe principiul fundaţiilor în sensul şi în conformitate cu Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, Regulamentul pentru administrarea averilor bisericeşti, precum şi cu legile române şi prezentul statut.

Citeşte mai mult...
 

Galerie de imagini

Ziarul Lumina - Actualitatea Socială

Parteneri